Musiikkiteatteri Kapsäkki

Musiikkiteatteri Kapsäkki on Helsingissä sijaitseva musiikkiteatteri, joka tarjoaa laajasti ohjelmistoa kulttuurin ystäville. Sen ohjelmistoon kuuluvat musiikkinäytelmien lisäksi monenlaiset konsertit ja klubit.

Musiikkiteatteri Kapsäkki perustettiin aikoinaan taiteilijoiden omaksi osuuskunnaksi tavoitteena tarjota sekä aikuisille että lapsille musiikkiteatterin esityksiä modernilla twistillä. Vuosien aikana paikassa on järjestetty monenlaisia tapahtumia, ja ohjelma on myös vaihtunut säännöllisesti. Tarjontaa on ollut hyvin erilaisilla alueilla ja monenlaisille yleisöille.

Kulttuuriväen lisäksi myös työpaikat ja yksityiset ihmiset ovat vuokranneet paikkaa.

Kapsäkki
Musiikkiteatteri Kapsäkki

Musiikkiteatterin esitysten lisäksi viereinen Bistro K tekee yhteistyötä musiikkiteatterin kanssa, ja näiden toimijoiden yhteinen tarjonta onkin ainutlaatuista.

Musiikkiteatterin esitysten lisäksi viereinen Ravintola Bistro K järjestää pienempiä ja intiimimpiä tapahtumia kulttuurin ystäville. Teatterisalissa paikkoja on 200 henkilölle, mutta ravintolassa selvästi vähemmän. Tämä onkin mahdollistanut hyvin laaja-alaisten tapahtumien järjestämisen pienemmistä tapahtumista suurempiin.

Toisaalta myös talon tunnelma ja sijainti ovat tukeneet kehitystä pääkaupunkiseudun piristyksenä kulttuurielämälle. Vuosien varrella myös vakioasiakaskuntaa on kerääntynyt kiitettävästi.

Musiikkiteatteri Kapsäkki sijainti

  1. Musiikkiteatteri Kapsäkki on Helsingin Vallilassa sijaitseva musiikkiteatteri.
  2. Kapsäkki tarjoaa musiikkiteatteria niin lapsille kuin aikuisillekin.
  3. Musiikkiteatterin yhteydessä toimii myös Ravintola Bistro.

Musiikkiteatteri Kapsäkki sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Vallilassa. Hämeentiellä sijaitsevaan teatteriin on helppo saapua eri puolilta Helsinkiä. Musiikkiteatteriin on mahdollista saapua niin metrolla, bussilla kuin ratikallakin.

Myös omalla autolla saapuminen onnistuu, mutta parkkipaikkaa voi joutua etsimään. Teatterilla ei ole omia parkkipaikkoja, joten esityksiin kannattaakin saapua ajoissa varsinkin, jos saapuu paikalle omalla autolla.

Musiikkiteatterin esitysten jälkeen on mahdollista suunnata jatkamaan iltaa esimerkiksi alueen muihin ravintoloihin tai kuppiloihin, joita Vallilasta ja Sörnäisistä löytyy paljon.

Koska Musiikkiteatteri Kapsäkin sijainti on keskeinen, on se erinomainen paikka viettää myös yksityistilaisuuksia, kokouksia tai muita tapahtumia. Tarjolla on eri tarpeisiin lisävarusteita, kuten videotykki, ääni- ja valotekniikkaa sekä piano/flyygeli.

Tila on myös muunneltavissa kätevästi monenlaiseen eri käyttöön. Rakennus hehkuu 1950-luvun retrohenkeä ja sitä on ylläpidetty historiaa ja ajan henkeä kunnioittaen.

Musiikkiteatteri Kapsäkissä on mahdollista järjestää monenlaisia tapahtumia myös perinteisten kulttuurimenojen lisäksi syntymäpäivistä ja häistä yritystapahtumiin.

Musiikkiteatteri Kapsäkki historia

Musiikkiteatteri Kapsäkki on toiminut aiemmin kiertävänä teatterina, mutta vuodesta 2009 lähtien sillä on ollut oma toimitilansa. Alussa toiminta oli pienimuotoisempaa, mutta nykyään osuuskunnassa on jäseniä jo yli 40.

Aikanaan vuonna 2000 Musiikkiteatteri Kapsäkki perustettiin sen takia, että haluttiin luoda omitakeinen, mutta laadukas suomalainen musiikkiteatteri. Tämä toteutettiin yhdistämällä teatterin ja musiikin osaamista.

Tämä on ollut mahdollista useiden freelancereiden yhteistyöllä, ja lopputuloksena syntyi uniikki kokonaisuus, joka on muista teattereista poikkeava.

  • Musiikkiteatteri Kapsäkki perustettiin vuonna 2000.
  • Vuodesta 2009 lähtien Kapsäkki on toiminut Helsingin Vallilassa.

Kun Musiikkiteatteri Kapsäkki keskitti toimintansa vuonna 2009 Vallilaan, laajeni sen ohjelmisto entisestään. Se tarkoitti toiminnalle myös pysyvyyttä kuin myös helpompaa saavutettavuutta.

Vaikka Kapsäkki sai itselleen toimitilan, jatkoi se silti myös kiertolaiselämää ja vieraili esittämässä tuotantoaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Musiikkiteatteri Kapsäkki on osallistunut festareille ja erilaisiin kulttuuritapahtumiin ympäri Suomea.

Musiikkiteatteri on ollut merkittävä lisäys Helsingin kulttuuritarjontaan erityisesti Vallilan alueella, mutta myös laajemmalti koko pääkaupunkiseudulla. Vastaavaa paikkaa ja tarjontaa ei Suomesta löydy.

Sen lisäksi, että Musiikkiteatteri Kapsäkki on tarjonnut vuosien varrella paljon omaa tuotantoaan, on se tarjonnut myös areenan muille taiteilijaryhmille ja artisteille.

Valikoiman ja freelancereiden lukumäärän kasvun lisäksi myös henkilökunnan määrä on lisääntynyt. Kapsäkki on saanut tunnustusta matkan varrella muun muassa ansioistaan suomalaisten muusikkojen työllistäjänä.

Vuonna 2010 Suomen Muusikkojen Liitto palkitsi teatterinjohtaja Reetta Ristimäen näistä ansioista. Kapsäkki työllistää nykyään myös muutaman työntekijän ja siviilipalvelusmiehen. Nykyään työtä on tarjolla vuosittain yli 150 freelancerille.

Musiikkiteatteri Kapsäkki
Musiikkiteatteri Kapsäkki sisältäpäin

Musiikkiteatteri Kapsäkki historia on täynnä tapahtumia ja toimintaa

  • Musiikkiteatteri Kapsäkki tarjoaa monenlaisia esityksiä.
  • Oma vakipaikka on mahdollistanut toiminnan laajentamisen.

Vakituinen toimipaikka on tarjonnut Musiikkiteatteri Kapsäkille paljon mahdollisuuksia. Esimerkiksi Yhden Tähden Revyy on ollut suosittu esitys.

Tässä hulvattomassa ja hauskassa parodiassa tehtiin katsaus 1900-luvun eri aikoihin. Matkalla on nähty myös suosittuja musiikkinäytelmiä kuten humoristinen Putkiremontti-esitys. Myös esitys Huippuosaajat pysyi suosiossa useita vuosia.

Paikassa on myös esitetty tunnetun Stella Polariksen esityksiä. Hyvät näyttelijät ja muusikot ovatkin olleet yksi paikan suosiota nostattava tekijä. Paikassa on järjestetty myös useita pikkujouluja.

Musiikkiteatteri Kapsäkki on järjestänyt myös paljon lapsille suunnattuja tilaisuuksia. Lapsille on ollut tarjolla mm. omia esityksiä, kuten Heinähattu ja Vilttitossu.

Toisaalta ohjelmaravintolassa on myös nähty paljon musiikillisia esityksiä kuten tangoa, iskelmää ja lauantaitansseja. Paikassa on kokeiltu monenlaista ja se on tarjonnutkin paljon erilaisia mahdollisuuksia niin Musiikkiteatteri Kapsäkin työntekijöille kuin myös yleisölle. Osa esityksistä on myyty loppuun jo hyvissä ajoin etukäteen.

Tämä onkin kertonut hyvin siitä, että tapahtumat ovat olleet yleisöä kiinnostavia.

  • Tarjonta on ollut laajaa musiikkinäytelmistä konsertteihin
  • Vuosittain paikka työllistää yli 150 freelanceria

Ravintola Bistro K Musiikkiteatterin yhteydessä on kehittänyt toimintaansa vuosien varrella. Nykyään se on elävä kulttuurikeskus, jossa järjestetään monipuolisesti ohjelmaa jopa perinteisten musiikkiteatterin rajoja rikkoen.

Musiikkiteatterin oma tila tarjoaa hyvät puitteet suuremmille esityksille, mutta toisaalta ravintola Bistro K:n pieni lava täydentää valikoimaa sopivasti tarjoten hyvät puitteet intiimimmille tilaisuuksille. Bistro K on tunnettu Musiikkiteatteri Kapsäkin väliaikatarjoiluista, mutta myös suosituista Show & Dinner-paketeistaan. Paikka on ansiokkaasti lunastanut odotukset kulttuuriväen suosikkina.